Sardin+bawang besar+kentang+tomato+cili merah + spagetti
taraaa.....spagetthi sardinato (sardin + (potato+tomato))
Mudah dan sedap (sedap..? ;P)
Ni inspirasi dari ide Aley Iskandar dalam segmen masak2 slot Malaysia Hari Ini. Dari segi khasiat;ikan sardin, tomato, bawang dan minyak zaitun ada zat dan khasiat tersendiri..Boleh pilih untuk kurangkan spagetti atau kentang yang masing2 sumber karbohidrat.
Disebabkan ada stok ulam pegaga dalam peti ais so, disamping hiasan sedap jugak sebenarnya makan bersama spagetti nieh...kuikui...cubalah. Kalau nak rasa masam-masam tomato, tumis tomato sampai nak hancusss dan sedikit likat....
Olahan : ada yang letak secubit perencah kari atau lada hitam untuk kelainan....
**Sardin ni makanan dalam tin. Jadi kita dah sedia maklum bahan awet yang digunakan. Memang sedap tp tak elok makan kerap...., lagi sedap kalau sebulan sekali dapat hidang macamni atau buat mini pizza ker or sandwhich. tapi memang tak boleh lawan makan dengan nasi panas-panas sama telur dadar!! mawelles..kan? ..;)
3 comments:
nasi panas + telur goreng mata + kicap lemak.. perghh.. anyway.. bleh try la resepi spageti nih.. simple.. :)
yg simple mmg lagi sedap kin
nasi panas + ikan masin
nasi panas + ikan bilis goreng garing
pehhhhhh
betul2...janji panas-panasss!!..menu2 tu sgt sesuai untuk sahur bulan puasa nanti...;)
Post a Comment